Google Chrome börjar varna för alla sajter utan https (SSL-certifikat)

Google meddelar att från och med juli 2017 kommer ALLA hemsidor som inte kör https (kryptering) att markeras/flaggas som osäkra i Googles webbläsare Chrome.

Google har under flera år jobbat med att få över hela Internet till https, enkelt förklarat, trafiken mellan din webbläsare och hemsidan du besöker krypteras. De har tydligt meddelat att de anser att det är mycket viktigt att webbplatser är säkra och har krypterad trafik. Sidor utan https kommer dessutom att rankas lägre och därmed synas sämre i sökningar.

Vi hjälper dig

Vi kan erbjuda alla våra kunder hjälp med https. Kontakta oss så hjälper vi dig att komma igång.  Med https skickar du tydliga signaler till dina besökare att du skyddar och värnar om deras integritet.

Ett SSL-certifikat är en typ av elektronisk legitimation. På samma sätt som personer kan legitimera sig med ID-kort eller pass, så kan exempelvis en webbplats legitimera sig med ett SSL-certifikat. Genom en webbläsare kan en sorts legitimationskontroll av certifikatet göras för att se vem som innehar det. SSL-certifikat används för att kunna säkra en server, till exempel en webbserver eller en mailserver. För att kunna ta emot kortbetalningar på en webbplats är det obligatoriskt att inneha ett SSL-certifikat. SSL-certifikat bygger på tekniken och standarden SSL som utvecklades av Netscape 1994.

Precis som ett pass så har ett SSL-certifikat en utfärdare. För SSL-certifikat kallas utfärdaren på engelska Certificate Authority (CA). För att staten ska utfärda ett pass behövs giltig dokumentation. På samma sätt kräver en utfärdare giltig dokumentation av den som ansöker om ett SSL-certifikat innan certifikatet utfärdas. Utfärdaren intygar och står således som garant för att SSL-certifikatet är korrekt.

 

KONTAKTInfo gällande GDPR